sâmbătă, 13 decembrie 2014

Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare


Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului. Reteta “Roșii umplute cu carne de pasăre” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:

          500 g. carne de pasăre,

          200 g. ceapă,

          100 g. untură Ferma noastră

          2 ouă,

          sare,

          piper,

          12 roșii de mărimi apropiate,

          600 g. sos de roșii Ferma noastră

          100 g. smântâna

          o felie de pâine din făină albă Gold Maya BL00.

Mod de preparare

Rosiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așează tăietura in jos ca să se scurgă. 

Se umple fiecare roșie cu compoziția preparată conform rețetei de mai jos și se aseaza intr-o tavă unsă cu ulei. Se introduc in cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.

Mod de preparare umplutură

Carnea de pasăre taiată în bucăți mici se călește puțin în untură Ferma noastră împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat Heinner. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine din faină Gold Maya, inmuiată in lapte si se amestecă totul bine.

Mod de servire

Se servesc cu sos tomat Ferma noastră (în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii impreună cu smântâna.