miercuri, 14 ianuarie 2015

Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac


Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Plăcintă cu dovleac” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, București.

Ingrediente

          Făină albă Arpis 000

          Un pachet de margarină sau unt

          Bicarbonat

          2 Ouă

Ingrediente umplutură

          Un dovleac mediu sau dulceață de dovleac Ferma noastră

          Zahăr

Mod de preparare

Într-un castron de inox Dekassa se bat ouăle, apoi se adaugă margarina topită sau untul topit și se amestecă bine, adăugându-se bicarbonat. Se pune făina Arpis și se frământă până se încorporează formându-se un aluat potrivit de tare. Se împarte coca în două bucăți egale care se întind cu sucitorul sub forma unor foi de plăcintă.

Pregatire umplutură:

Umplutura poate fi preparată din dulceață de dovleac Ferma noastră sau din dovleac ras, amestecat cu zahăr. Se așează prima foaie de plăcintă într-o tavă Dekassa, se adaugă umplutura și se învelește cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.