joi, 4 iulie 2013

Reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati


Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncare de castraveți murați” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie 2013. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.
Ingrediente:
• 1 kg de castraveti murati (în saramură);
• 1 kg de carne (de porc, mânzat, miel);
• 3 cepe;
• 1 pahar de bulion de rosii ingroșat cu făină Arpis;
• 2 linguri ulei Arpis;
• cimbru uscat;
• mărar;
• piper.
Mod de preparare
• se toacă ceapa peștișori și se pune la călit în ulei Arpis
• cand s-a înmuiat, se adaugă carnea, iar cand aceasta a prins coajă, se stinge cu apă caldă și se lasă să fiarbă o jumătate de oră;
• castraveții se taie bucățele, se spală bine (să nu fie prea sărați) și se pun în mâncare, cu piper și cimbru;
• după ce se înmoaie, se toarnă bulionul îngroșat cu făina Arpis și se mai lasă pe foc înca jumătate de oră;
• la sfârșit, se presară mărarul tocat.
Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziţia proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii, Pensiunea Casa Cartianu și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).

Invata cum sa-ti faci singur cocktailurile verii! Mojito si Pinacolada



Direct de pe plajele din Costa Verde şi San Juan. Învaţă aici cum să-ţi faci singur cocktailurile verii 2013!
Mojito
Mojito este pe locul trei în lume ca popularitate între coctailuri. Este o băutură de provenienţă cubaneză şi preferată de Hemingway.
Ce-ţi trebuie?: 50 ml rom Havana, 20 ml sirop zahăr brun, 20 ml suc de lime, apă minerală sau sifon, gheaţă, frunze de mentă. Se zdrobesc în pahar câteva frunze de mentă, se toarnă sucul de lime şi se amestecă. Se adauga siropul, romul, gheaţa pisată şi se amestecă. Se completează cu sifon sau apă minerală şi se serveşte cu frunze de mentă.
Pina Colada
Pina Colada combina crema de nucă de cocos cu sucul de ananas şi cu un rom bun. Cocktail Pina Colada este o băutură de genul long drink, dulce care se poate consuma la orice oră şi în orice ocazie.
Ce-ţi trebuie?: 50 ml rom alb,  30 ml lichior crema de cocos, 60 ml suc de ananas, bucatele de ananas, frisca. Ca să-ţi iasă băutura se pun toate ingredientele în shaker, împreună cu puţinp gheaţă. Se agită bine şi se toarna în pahare.