tag:blogger.com,1999:blog-52388446526281828752024-03-14T09:20:45.386+02:00De SavuratUn blog cu gustAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15841168126296428789noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-53099697564151219082015-02-07T20:43:00.001+02:002015-02-07T20:43:02.534+02:00Iti place mustarul? Vezi cum il poti prepara singur, in casa!
Nenumăratele sortimente de muștar care se găsesc în
magazine, indiferent de modul în care sunt prezentate și de firma producătoare,
au cam aceleși neajunsuri. Au o mulțime de chimicale pentru conservare și
pentru accentuarea aromelor și, mai toate au un gust metalic, prea dulceag sau
prea acru. Cu totul altfel stau lucrurile atunci când muștarul este preparat în
casă. Nici nu e foarte greu. Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-79819749287364606632015-01-20T19:37:00.004+02:002015-01-20T19:37:51.185+02:00Reteta traditionala romaneasca: Zabic
Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație
culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de
relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya, Heinner
Electrocasnice si Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie
2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului în perioada 6
decembrie 2014 - 20 ianuarieAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-90938556134353906412015-01-20T13:34:00.005+02:002015-01-20T13:34:50.430+02:00Ce se ascunde in spatele consumului de mamaliga?
E un aliment despre ale cărui proprietăți nu se cunosc
foarte multe lucruri. Mămăliga se consumă în cantitate destul de importantă în
România, dar consumul nu este unul constant. De cele mai multe ori, replica
uzuală că mămăliga nu merge cu aia sau cu ailaltă, îi face pe români să
renunțe. Iată însă câteva dintre efectele importante pe care mămăliga le are
asupra organismului uman:
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-24553474040466506722015-01-16T21:51:00.005+02:002015-01-16T21:51:57.959+02:00Cum slabesti sanatos dupa excesele culinare din perioada Sarbatorilor?
Una dintre cele mai frecvente rezolutii pentru noul an este
cu siguranta: “Vreau sa slabesc!“. Dupa zilele de festin culinar din timpul
sarbatorilor, inevitabil multi dintre noi am inceput deja sa ne gandim la o
noua dieta si solutii de detoxifiere. Chiar daca aceasta dorinta are scopul de
a aduce multiple beneficii organismului, in multe cazuri dietele dupa sarbatori
devin indeosebi de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-13479165735778756692015-01-15T22:35:00.002+02:002015-01-15T22:35:33.197+02:00Ce nu stiai despre consumul de portocale?
Despre consumul de portocale se știu destul de multe lucruri.
Cu toate acestea, pe oricine întrebi de ce este bine, pentru organism, să
mănânci portocale, îți va răspunde invariabil pentru că portocalele au vitamina
C. Este și asta, dar nu e totul. Portocalele pot avea un rol important ca
stabilizator natural al tensiunii arteriale. Conținutul de magneziu și
hesperidină, un flavonoid care Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-23784889504028960532015-01-14T21:59:00.005+02:002015-01-14T21:59:44.122+02:00Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de
săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice,
Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma
noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener
al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Plăcintă cu dovleac”
a fost oferită şi preparată Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-2196876449322980922015-01-09T09:01:00.002+02:002015-01-09T09:01:23.432+02:00Reteta traditionala: Tocana munteneasca
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de
educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia
de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya,
Heinner Electrocasnice si Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014 – 15
ianuarie 2015. În decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al
proiectului. Rețeta “Tocană munteneascăAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-59487616363716494242015-01-08T13:52:00.003+02:002015-01-08T13:52:47.339+02:00Ce aliment la indemana oricui scade serios riscul de diabet zaharat?
Un consum crescut de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, arată mai multe studii, printre care şi unul foarte recent condus de cercetătorii de la Universitatea Cambridge. Deşi deocamdată nu există o explicaţie exactă a mecanismelor prin care iaurtul reduce riscul de diabet zaharat, nimeni nu poate nega impactul benefic al acestui aliment simplu şi gustos asupra Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-1775957610643924912015-01-07T22:46:00.001+02:002015-01-07T22:46:08.293+02:00Cea mai simpla reteta pentru slabit! Incearca si tu!
Se iau 8 catei mari de usturoi, se curata, se zdrobesc in
piulita de lemn sau pe un tocator de lemn (cu ciocanul de snitele tot din lemn),
apoi se amesteca cu 250 g miere de albine si 500 ml otet de mere si se baga
intr -un borcan de 800 g, inchis cu capac. Compozitia se lasa trei zile la rece
, in camara, amestecandu-se de doua- trei ori pe zi, cu o lingura de lemn. Dupa cele trei zile, se Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-90478991885818631892015-01-06T19:13:00.004+02:002015-01-06T19:13:56.524+02:00Cum asociezi un vin bun cu un fel de mancare preferat ca sa nu iasa naspa? Cateva idei
Ai idei de preparate culinare dar nu esti foarte priceput la
asocierea unui fel de mancare placut pentru tine cu un vin pe masura? Ne-am
documentat serios si iti putem oferi cateva sugestii. Se prea poate sa nu fie
tocmai cele potrivite pentru gusturile tale, dar cam asta e regula in materie
de servire a vinului la masa. Citeste in continuarea lista noastra:
Carnea de vita se asociaza Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-6674983736633786222015-01-01T21:15:00.001+02:002015-01-01T21:15:07.316+02:00Reteta romaneasca: Gulas ardelenesc
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de
săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice,
Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma
noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener
al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Gulaș ardelenesc” a
fost oferită şi preparată de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-68987820402096964102014-12-27T12:20:00.005+02:002014-12-27T12:20:42.492+02:00Unul dintre cele mai aromate si sanatoase condimente poate deveni oribil daca il folosesti aiurea
Unul dintre condimentele cu origini foarte vechi si cu
proprietati vindecatoare verificate de-a lungul anilor necesita o atentie
deosebita atunci cand il folosim in bucatarie. Este foarte aromat, iar mirosul
sau este extrem de persistent si este poate cel mai puternic antioxidant
cunoscut pana acum. Cuisoarele se folosesc in Romania, in special la aromarea
vinului și a tuicii fierte in Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-81254438053565665372014-12-19T00:00:00.001+02:002014-12-19T00:00:07.279+02:00Te-ai saturat de mizeriile din pateul de ficat din supermarket? Fa-l singur, acasă!
Dacă te-ai săturat de mizeriile chimice pe care țeparii
alimenatri le bagă în pateul de ficat doar ca să iasă la un leu cutia, ai la
dispoziție o modalitate de a nu renunța la acest preparat, dacă îți place. Îl
poți face în casă și nici nu e foarte greu. Sigur, îți trebuie și ceva timp
pentru asta. Uite de ce ai nevoie ca materie primă: 350 g ficat de pui sau de
porc, 250 g unt, 1 lingurita Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-73146990970340061892014-12-17T09:18:00.002+02:002014-12-17T09:18:18.760+02:00Obiceiuri alimentare care-ti afecteaza sanatatea
Mit 1: Degresat sau fara zahar inseamna fara calorii -
Adevarul este ca in cele mai multe cazuri etichetele care afiseaza “ Degresat“
sau “Fara zahar“ sunt doar capcane, deoarece din dorinta de a crea un produs
care sa fie in primul rand gustos, producatorii compenseaza lipsa grasimii cu
mai mult zahar sau potentiatori de arome si sare, iar zaharul este inlocuit la
randul lui cu exces de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-72208843721310074442014-12-13T20:58:00.001+02:002014-12-13T20:58:06.984+02:00Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de
educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia
de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold
Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al
proiectului. Reteta “Roșii umplute cu carne de pasăre” este folosită în
Muntenia și preparată la Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-30224783154308657582014-12-12T15:11:00.003+02:002014-12-12T15:11:48.028+02:00Scaricica afumata in sos de bere neagra
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de
săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice,
Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma
noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener
al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Scăricică afumată în
sos de bere neagră” a fost Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-23959871927827267482014-12-09T23:52:00.001+02:002014-12-09T23:52:05.104+02:00Cea mai simpla si rapida reteta de cozonac
Inca mai stai pe ganduri daca sa prepari sau sa cumperi
cozonac de Craciun? Nu renunta definitiv la ideea de a-ti parfuma caminul cu
aromele ademenitoare ale acestui deliciu romanesc! Cel putin nu inainte de a
descoperi o reteta care transforma cozonacul intr-o joaca de copii, chiar si in
mainile celui mai nepriceput bucatar! Descopera reteta rapida care iti
garanteaza gustul cozonacului ca Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-81392046392015947362014-11-27T01:00:00.003+02:002014-11-27T01:00:14.353+02:00Reteta din Oltenia: Polonice oltenesti
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de
educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia
de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold
Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al
proiectului. Reteta “Polonice oltenești” este folosită în Oltenia și preparată
la restaurantul Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-45729109956970356092014-11-21T11:56:00.001+02:002014-11-21T11:56:07.457+02:00Cum usuci fructele in casa?
- Alegi fructele coapte, dar inca ferme
– la tai felii potrivite (daca sunt prea subtiri feliile se
vor usca prea tare si se vor rupe usor, daca sunt prea groase – se vor usca
greu si/sau ne-uniform, deci nu vor rezista prea mult timp)
– le pui in tava, pe hartie de copt
– dai drumul la cuptor la cea mai mica treapta (la cuptorul
meu electric am dat la 50 grade)
– lasi usa usor Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-40564378465838865112014-11-20T23:50:00.001+02:002014-11-20T23:50:54.150+02:00Reteta mediteraneana: Cotletele de miel prajite
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de
săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice,
Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În
noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni. Reţeta
mediteraneană ”Cotlețele de miel prăjite” a fost oferită şi preparată de Cucina
di Eleni şi poate fi degustată zilnicAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-5051322046852087502013-09-06T19:50:00.000+03:002013-09-06T19:53:35.341+03:00Reteta traditionala veche: „Pute cu mac” <!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
<![endif]--><!--[if gte mso 10]>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-70302697215229693792013-08-17T08:14:00.001+03:002013-08-17T08:14:41.317+03:00Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
<![endif]--><!--[if gte mso 10]>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-12248356016812882832013-08-16T07:36:00.003+03:002013-08-16T07:36:46.965+03:00Bors moldovenesc de fasole alba<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
<![endif]--><!--[if !mso]>
st1\:*{behavior:url(#ieooui) }
<![endif]--><!--[if gte mso 10]>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-434849185341656912013-07-25T20:49:00.004+03:002013-07-25T20:49:55.373+03:00Reteta moldoveneasca: Bulz ciobanesc<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
<![endif]--><!--[if !mso]>
st1\:*{behavior:url(#ieooui) }
<![endif]--><!--[if gte mso 10]>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5238844652628182875.post-78780586574701512992013-07-25T20:46:00.003+03:002013-07-25T20:46:34.628+03:00Reteta moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
<![endif]--><!--[if gte mso 10]>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08358726153234748378noreply@blogger.com