Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului. Reteta “Roșii umplute cu carne de pasăre” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Ingrediente:
• 500 g. carne
de pasăre,
• 200 g.
ceapă,
• 100 g.
untură Ferma noastră
• 2 ouă,
• sare,
• piper,
• 12 roșii de
mărimi apropiate,
• 600 g. sos
de roșii Ferma noastră
• 100 g.
smântâna
• o felie de
pâine din făină albă Gold Maya BL00.
Mod de preparare
Rosiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așează
tăietura in jos ca să se scurgă.
Se umple fiecare roșie cu compoziția preparată conform
rețetei de mai jos și se aseaza intr-o tavă unsă cu ulei. Se introduc in
cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.
Mod de preparare umplutură
Carnea de pasăre taiată în bucăți mici se călește puțin în
untură Ferma noastră împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se
trece prin mașina de tocat Heinner. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie
de pâine din faină Gold Maya, inmuiată in lapte si se amestecă totul bine.
Mod de servire
Se servesc cu sos tomat Ferma noastră (în care se poate
adăuga miezul de la roșiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii
15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat,
fie turnat peste roșii impreună cu smântâna.