Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile
culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart
Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Rețeta ”Borș moldovenesc de fasole albă” a fost primită
de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com )
și preparată de Casa Oprescu, gazda
proiectului în perioada mai – august. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de
responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al
proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse
Arpis conține făină de mălai, făină din
grâu, gris, oțet, ulei etc.
Nr. de ordine Materia
prima Cantitate ptr.
10 portii
1. Fasole alba
uscata 0,600 kg
2. Morcovi si
albitura 0,350 kg
3. Ceapa 0,300 kg
4. Telina 0,150 kg
5. Usturoi 0,025 kg
6. Cimbru 1 fir
7. Bors 1,500 litru
8. Leustean 0,050 kg
9. Patrunjel
verde 0,050 kg
10. Ulei 0,100 litru
11. Sare 0,050 kg
Mod de preparare
Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se
pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga
zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt,
usturoiul si cimbrul. Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost
fiert separat. Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute.
Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate
marunt, precum si uleiul incalzit. Cand se serveste se mai adauga verdeata
tocata marunt.
Secretul bucatarului!
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie,
inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.
Despre www.chefbuzu.com
Chef Buzu este
singurul site din Romania
care promoveaza turismul culinar. Dezvoltat initial ca o platforma online de
retete culinare, http://www.chefbuzu.com
si-a extins gama de servicii, mergand si
in directia turismului culinar. Astfel, http://www.chefbuzu.com
pune la dispozitia proprietarilor de
locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor,
servicii de promovare.