Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Scăricică afumată în sos de bere neagră” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, București.
Ingrediente:
• coaste
afumate
• bere neagră
• mălai Arpis
• vin roșu
• miere
• amestec de
condimente de porc
• boia dulce
• pastă de
ardei Ferma noastră
• usturoi
• piper boabe
• foi de dafin
Mod de preparare
Se face o compoziție din bere neagră, vin, pastă de ardei
Ferma noastră, miere și condimente, într-o cratită Dekassa (cu interior
ceramic). Se adaugă scăricica afumată, se acoperă cratița cu un capac și se
pune pe foc. Se lasă la fiert timp de 1 oră și jumătate, până ce carnea se
frăgezește și se desprinde ușor de pe os.