marți, 4 iunie 2013

Salata de ardei copti



Ingrediente: 12 ardei graşi, 3 linguri untdelemn, 1 lingură oţet, sare, 3 roşii, eventual câţiva căţei de usturoi
Mod de preparare: Se coc ardeii întorcându-se pe toate părţile, ca să nu rămână cruzi, se pun  într-o cratiţă, se presară cu sare şi se acoperă cu un şervet sau cu capacul. Se lasă să stea circa 15 minute, se curăţă de pieliţe uşor, să nu se rupă, se aşază într-o salatieră cu codiţele în sus şi se stropesc cu sosul făcut din ulei, oţet şi, eventual, usturoiul tăiat mărunt,
Se ornează de jur împrejur cu felii de roşii.
Salata de ardei copţi se mai poate prepara şi altfel: Ardeilor decojiţi li se scot cotoarele, se curăţă bine de seminţe, se rup în fîşii, se pun în salatieră şi se stopesc cu sosul de mai sus.