Ingrediente: 12
ardei graşi, 3 linguri untdelemn, 1 lingură oţet, sare, 3 roşii, eventual
câţiva căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se coc ardeii întorcându-se pe toate părţile, ca să nu rămână cruzi, se
pun într-o cratiţă, se presară cu sare
şi se acoperă cu un şervet sau cu capacul. Se lasă să stea circa 15 minute, se
curăţă de pieliţe uşor, să nu se rupă, se aşază într-o salatieră cu codiţele în
sus şi se stropesc cu sosul făcut din ulei, oţet şi, eventual, usturoiul tăiat
mărunt,
Se ornează de jur
împrejur cu felii de roşii.
Salata de ardei
copţi se mai poate prepara şi altfel: Ardeilor decojiţi li se scot cotoarele,
se curăţă bine de seminţe, se rup în fîşii, se pun în salatieră şi se stopesc
cu sosul de mai sus.