Ingrediente: ½
găină, 1 ceapă, 2 linguri făină, 50 gr unt sau grăsime de găină, 1 morcov, 1
pătrunjel, sare, 1 vârf de cuţit piper, 2 ceşti zeamă de carne, 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de găină, curaţată şi spălată, cu o ceapă, morcov, pătrunjel
şi sare. Se taie bucăţi şi se pune în sosul alb de ciulama.
Ciulamaua se prepară astfel: se încinge grăsimea într-o cratiţă. Se
amestecă cu făina. Se stinge cu zeamă de carne şi lapte, până se obţine un sos
alb de constistenţa unei smântâni groase. Se adaugă sare, pioper şi se amestecă
bine ca să nu aibă cocoloaşe. Se pun bucăţile de carne fierte şi se ţine
cratiţa într-un vas cu apă clocotită până se serveşte. Este foarte bună servită
cu mămăliguţă. La fel se prepară şi ciulamaua de pui. Se poate adăuga la sos
două linguri de smântână şi zeama de la o jumătate de lămâie