Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului în perioada 6 decembrie 2014 - 20 ianuarie 2015. Rețeta “Zabic” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Ingrediente:
• 250 g. mălai
Gold Maya,
• apă cât
cuprinde
• untură Ferma
noastră
• sare.
Mod de preparare
Se amestecă mălaiul Gold Maya cu apă și sare. Se frământă
bine, ca un aluat.
Din compoziția obținută se modelează turtițe de mărimi
medii. Fiecare turtiță se pune la prăjit în untură Ferma noastră sau se coace
în cuptorul Heinner până se rumenește.
Mod de servire
Bucățile de zabic se servesc în loc de pâine sau se pot pune
în ciorbă, sub formă de crutoane.