marți, 20 ianuarie 2015

Reteta traditionala romaneasca: Zabic


Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului în perioada 6 decembrie 2014 - 20 ianuarie 2015. Rețeta “Zabic” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:

          250 g. mălai Gold Maya,

          apă cât cuprinde

          untură Ferma noastră

          sare.

Mod de preparare

Se amestecă mălaiul Gold Maya cu apă și sare. Se frământă bine, ca un aluat.

Din compoziția obținută se modelează turtițe de mărimi medii. Fiecare turtiță se pune la prăjit în untură Ferma noastră sau se coace în cuptorul Heinner până se rumenește.

Mod de servire

Bucățile de zabic se servesc în loc de pâine sau se pot pune în ciorbă, sub formă de crutoane.