joi, 27 noiembrie 2014

Reteta din Oltenia: Polonice oltenesti


Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului. Reteta “Polonice oltenești” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:

          1 ceapă roșie mare;

          2 ouă;

          250 g de cașcaval;

          350 g de cârnați;

          mălai Gold Maya

          1/2 ardei gras roșu;

          1 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare

Ouăle se fierb și se dau prin răzătoarea mică. Cașcavalul se dă și el prin răzătoare, apoi se amestecă cu ouăle și se frământă ca o pastă. Cârnații se prăjesc în untură sau ulei, apoi se taie pe mijloc și se scoate carnea din ei. Pasta de ou și cașcaval se modelează sub forma unor biluțe, în mijlocul cărora se pune puțină carne. Biluțele se tăvălesc printr-o tocătură de verdeață și ardei roșu, apoi se pun la rece.

Mod de servire

Se servesc în polonice de ceapă roșie cu mămăliguță din mălai Gold Maya.