Reţeta face parte din a doua ediție a programului de
educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia
de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold
Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al
proiectului. Reteta “Polonice oltenești” este folosită în Oltenia și preparată
la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile
culinare românești!”.
Ingrediente:
• 1 ceapă
roșie mare;
• 2 ouă;
• 250 g de
cașcaval;
• 350 g de
cârnați;
• mălai Gold
Maya
• 1/2 ardei
gras roșu;
• 1 legătură
de pătrunjel verde.
Mod de preparare
Ouăle se fierb și se dau prin răzătoarea mică. Cașcavalul se
dă și el prin răzătoare, apoi se amestecă cu ouăle și se frământă ca o pastă. Cârnații
se prăjesc în untură sau ulei, apoi se taie pe mijloc și se scoate carnea din
ei. Pasta de ou și cașcaval se modelează sub forma unor biluțe, în mijlocul
cărora se pune puțină carne. Biluțele se tăvălesc printr-o tocătură de verdeață
și ardei roșu, apoi se pun la rece.
Mod de servire
Se servesc în polonice de ceapă roșie cu mămăliguță din
mălai Gold Maya.