marți, 11 iunie 2013

Ciorba gorjeneasca de peste



Ingrediente: peşte – 1,500 kg, morcovi – 250 gr, albitură – 450 gr, ceapă – 500 gr, ulei – 100 ml, roşii – 1 kg, pătrunjel verde – 2 legături, oţet şi sare după gust
Mod de preparare: Morcovii, albitura şi ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pun la fiert în apă. Când au fiert mai mult de trei sferturi se adaugă peşterle curăţat, spălat, porţionat, sărat şi stropit cu oţet. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, timp în care se pune uleiul. După ce se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate în cuburi mici , se lasă să mai fiarbă încă circa 5 minute. Când peştele este fiert bine se ia oala de pe foc. Într-un castron se sparg două ouă, se adaugă oţet după gust şi totul se bate foarte bine cu o furculiţă. După aceea, cu un polonic se adaugă zeamă încetul cu încetul . Apoi, amestecul se toarnă puţin câte puţin în oala cu ciorbă, amestecându-se uşor cu polonicul. Se potriveşte gustul cu sare şi oţet şi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.