Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. În decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului. Rețeta “Tocană muntenească” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Ingrediente:
• 3-4 cartofi,
• 500 g. carne
de porc,
• 2 morcovi,
• 2 ardei
grași,
• 100 g.
ciuperci,
• 2 cepe mari,
• sare și
piper dupa gust
• untură Ferma
noastră
• mălai Gold
Maya.
Mod de preparare
Carnea se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper,
apoi se rumeneste în 3-4 linguri de untură Ferma noastră. Se taie legumele
folosind robotul de bucatarie Heinner: morcovii se taie cubulețe iar ardeii în
felii (Julienne); ceapa se toacă mărunt, ciupercile se curăță, se spală și se
taie felii. Se adaugă legumele peste carne și se țin la foc mediu timp de 5-7
minute, până se înmoaie puțin. Apoi se acoperă cu apă și se lasă pe foc până
sunt aproape fierte legumele. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se acoperă
cu capac. Se fierbe totul până se înmoaie cartofii și sosul scade. Se
condimentează după gust.
Mod de servire
Se servește cu pătrunjel verde tocat și mămăliguță din mălai
Gold Maya.