Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Plăcintă cu dovleac” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, București.
Ingrediente
• Făină albă
Arpis 000
• Un pachet de
margarină sau unt
• Bicarbonat
• 2 Ouă
Ingrediente umplutură
• Un dovleac
mediu sau dulceață de dovleac Ferma noastră
• Zahăr
Mod de preparare
Într-un castron de inox Dekassa se bat ouăle, apoi se adaugă
margarina topită sau untul topit și se amestecă bine, adăugându-se bicarbonat.
Se pune făina Arpis și se frământă până se încorporează formându-se un aluat
potrivit de tare. Se împarte coca în două bucăți egale care se întind cu
sucitorul sub forma unor foi de plăcintă.
Pregatire umplutură:
Umplutura poate fi preparată din dulceață de dovleac Ferma
noastră sau din dovleac ras, amestecat cu zahăr. Se așează prima foaie de
plăcintă într-o tavă Dekassa, se adaugă umplutura și se învelește cu cea de-a
doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.