marți, 28 mai 2013

Bame cu carne

Ingrediente: 400g carne, 500g bame, 100g untură sau untdelemn, 3 roşii mari, 1 ceapă, sare, verdeaţă, borş Mod de preparare: Carnea, împreună cu ceapa, se înăbuşă în untdelemn adăugându-se câte puţină apă. Bamele se curăţă, se opăresc cu borşul fierbinte (dacă nu aveţi borş, puteţi folosi apă cu oţet), unde se păstreză jumătate de oră. Se spală în mai multe ape reci, pentru a-şi pierde materia gelatinoasă. Când carnea este aproape fiartă se adaugă roşiile curăţate de coajă şi tăiate în bucăţi. După câteva clocote se pun şi bamele şi verdeaţa şi se sărează. Se amestecă uşor. Cratiţa se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă uşor, până când mâncarea scade la un sos potrivit.

Poftă mare!